Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ

banner imagebanner image
 
Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ
Olympus Rent a Car | Ενοικιάσεις Αυτοκινήτων Λιτόχωρο Πιερίας


Ο Νομός Πιερίας συνδυάζει μοναδικά τις ατέλειωτες γαλάζιες παραλίες, τα πανέμορφα βουνά, τον μύθο και την ιστορία. Πρωτεύουσα του νομού είναι η πόλη της Κατερίνης χτισμένη στον πλούσιο κάμπο που απλώνεται από τους πρόποδες του Ολύμπου ως τη θάλασσα.

Διαθέτει πολλές παραλίες με όμορφες αμμουδιές και καταγάλανα νερά κατά μήκος της ακτογραμμής της με ξενοδοχειακές μονάδες, τουριστικά καταλύματα, τουριστική αγορά, χώρους διασκέδασης και αναψυχής καθώς και δεκάδες αρχαιολογικούς χώρους και αξιοθέατα που πρέπει να επισκεφθείτε.

Στην Πιερία θα βρείτε γραφικούς οικισμούς, βυζαντινούς ναούς αλλά και μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς. Κυρίως όμως θα βρείτε φιλόξενους ανθρώπους, έτοιμους να μυήσουν τον επισκέπτη στα μυστικά του τόπου τους.

 


 

 
ΛΙΤΟΧΩΡΟ ΠΙΕΡΙΑΣ

Το Λιτόχωρο είναι χτισμένο στην πλαγιά της ψηλότερης κορυφής του Ολύμπου (Μύτικας, 2.918 μ.) κι όμως απέχει μόλις λίγα χιλιόμετρα από τη θάλασσα, αποτελώντας έτσι ιδανικό προορισμό όλες τις εποχές του χρόνου.


Η γραφική κωμόπολη ξεχωρίζει για την παραδοσιακή της αρχιτεκτονική μακεδονικού ρυθμού και τις εναλλαγές της πλούσιας βλάστησης που την περιβάλλει, σε μια εξαίσια αισθητική αρμονία. Αποτελεί σημαντικό τουριστικό θέρετρο με άρτια ξενοδοχειακή υποδομή και τη συνηθέστερη αφετηρία για ορειβατικές εξορμήσεις στο “βουνό των θεών”.

Τι να δείτε:
- Κέντρο Πληροφόρισης Εθνικού Δριμού
- Ναυτικό μουσείο
- Ξωκλήσι του Προφήτη Ηλία
- Παλαιό Μοναστήρι του Αγίου Διονυσίου
- Το φαράγγι του Ενιπέα

 


 

 
ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Λεπτοκαρυά είναι μια παραλιακή κωμόπολη στο νομό Πιερίας και απέχει 26 χλμ από την Κατερίνη. Διαθέτει φυσικές ομορφιές, μεγάλη ακτή, πεντακάθαρα νερά και ιστορία που χάνεται στα βάθη των αιώνων, στα αρχαία Λείβηθρα.

Η αρχαία αυτή πόλη συνδέεται με τη διονυσιακή λατρεία, καθώς απετέλεσε την περιοχή όπου οι πρώτες Διονυσιακές Εορτές είχαν τελεστή. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα μνημεία της Λεπτοκαρυάς μεταξύ των οποίων είναι:
- Βυζαντινοί ναοί
- Μοναστήρι της Παναγίας Καναλιώτισσας
- Σπηλιά (άντρο) που κατά την παράδοση γεννήθηκε ο Ορφέας
- Την πόλη των Μουσών κ.α.

Στην παραλία της Λεπτοκαρυάς, θα συναντήσετε όμορφες και καθαρές παραλίες για να απολαύσετε το μπάνιο σας καθώς και τον κεντρικό παραλιακό δρόμο που σφύζει από μαγαζιά με τουριστικά είδη και τοπικά προϊόντα.

 


 

 
ΝΕΟΙ ΠΟΡΟΙ ΠΙΕΡΙΑΣ

Οι Νέοι Πόροι είναι παραθαλάσσιο χωριό της Πιερίας το οποίο απέχει 43 χιλιόμετρα από την Κατερίνη. Είναι χτισμένο σε πολεοδομικό σχέδιο, καθώς έχει μεγάλους δρόμους και πλατείες.


Η ακτή τους είναι η νοτιότερη ακτή της Πιερίας, δίπλα στον παραδοσιακό οικισμό των Παλαιών Πόρων και τον εκτεταμένο υδροβιότοπο, στο βόρειο τμήμα του Δέλτα του Πηνειού. Κοντά στο χωριό βρέθηκαν σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα (τάφοι), όπου έγιναν λαθρανασκαφές το 2007.

Είτε έρχεστε για διακοπές, είτε για επαγγελματικούς λόγος το σίγουρο είναι ότι η Πιερία και η ζεστή φιλοξενία τον κατοίκων της θα σας κερδίσουν και σίγουρα θα σας ξανά δούμε.

 

ΜΕΡΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ

Στον νομό Πιερίας αλλά και στους γύρω νομούς, υπάρχουν μέρη τα οποία δεν πρέπει να παραλείψετε να επισκεφθείτε. Μερικά από αυτά είναι: το αρχαίο θέατρο Δίον, βόρεια του Λιτόχωρου στα 12χλμ., το ρέμα Ορλιά στο οποίο μπορείτε να κάνετε το μπάνιο σας και απέχει μόλις 5χλμ από το Δίον καθώς και πολλά ακόμα αξιοθέατα. Νότια του Λιτόχωρου είναι το κάστρο του Πλαταμώνα στα 18χλμ και από το κάστρο σε απόσταση 4χλμ θα βρείτε τον Παλαιό Παντελεήμονα.

Ο Βόλος και το Πήλιο απέχουν 128χλμ από το Λιτόχωρο ενώ τα μαγευτικά Μετέωρα 154χλμ. Δείτε πιο κάτω κάποιες φωτογραφίες.